Kinderpsychologie

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Voor wie?

Binnen onze praktijk kunnen wij diverse problematiek behandelen, in verschillende leeftijdscategorieën. Wij gaan dan ook graag met u in overleg over de mogelijkheden. Mocht het zo zijn dat uw kind nog zeer jong is (0-4 jaar), dan denken wij ook graag met u mee of wij passende zorg kunnen bieden of dat wij denken aan een passende doorverwijzing.

 

Onze cliëntgerichte en persoonlijke aanpak staat hierin voorop, wij zullen dan ook altijd met u meedenken over de best passende zorg. Aanmeldingen verlopen doorgaans via Centrum Jeugd en Gezin of via uw huisarts. Wij hebben met alle gemeenten een contract (actueel voor het jaar 2019).

Wie zijn wij?

Silver Psychologie is sinds 2010 uitgegroeid tot een veelzijdige groepspraktijk voor psychologische zorg. In onze praktijken in de regio’s Tilburg, Breda, Eindhoven, Leiden en Rotterdam bieden we ambulante psychologische behandeling voor uiteenlopende psychische klachten aan zowel volwassenen als kinderen en jongeren, binnen de generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ zorg. We werken zo mogelijk in samenwerking met andere disciplines, om hiermee de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Karin Dekkers

Psychotherapeut i.o.

Yvonne Belt

Basis psycholoog

Iris de Kort

GZ-psycholoog

Binnen Silver Psychologie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van cognitieve gedragstherapie en EMDR-behandeling en daarnaast van andere behandelmethoden, zoals schematherapie, cliëntgerichte (spel)therapie en mentaliseren bevorderende therapie. Als praktijk staan wij er om bekend dat wij behandelingen op maat maken, op basis van een analyse van de oorzaken van de klachten.

 

Binnen de praktijk Silver Psychologie zijn we momenteel bezig om kind- en jeugdaanbod te versterken. Hiervoor hebben wij sinds eind 2018 een speciaal kind- en jeugdteam opgericht, om ons kind- en jeugdaanbod binnen de praktijk meer geluid te geven. In het samenwerkingsverband Breda Zuid Kinderteam zijn psychologen Yvonne Belt, Iris de Kort en Karin Dekkers werkzaam. Maartje Wirken is ons nieuw aangestelde systeemtherapeut. Yvonne Belt is onze contactpersoon.

Wat kost het?

Diagnostiek en behandeling binnen onze praktijk is vergoede zorg. Wij hebben op dit moment met alle gemeenten een contract en werken op contractbasis. U heeft hiervoor alleen een verwijzing van de (huis)arts en/of een medewerker van Centrum Jeugd en Gezin nodig.

 

Er wordt een beschikking aangevraagd bij uw gemeente, en zij vergoeden het traject.

Hoe aanmelden?

Bel Ons

Bezoek onze website